22 Şubat 2014 Cumartesi


Saç Dökülmesi

Merhaba arkadaşlar , cumartesinin güzelliği ile selam olsun hepinize.. Başlıktan da anlayacağınız üzere kadınların korkulu rüyası saç dökülmesinden bahsedeceğim..

Ben bu konudan çok çektim evde yerler, arabada otururdum indiğimde koltuk da bir sürü dökülmüş saç, sabah uyandığımda yatağımda bir sürü saç bu senaryo benim için artık korkunç olmaya başlamıştı..

Taa ki Gıovannı ve kendi uyguladığım bakımlar sayesinde saçlarımı kurtardım... Çok şükür..

Gıovannı'yi daha önce blog oluşturmuştum sayfamdan okuyabilirsiniz..

İlk önce size elma sirkesini tavsiye etmek istiyorum..

Elma sirkesini duşa girince bir kapta su ile karıştırın saçlarınızı ıslattıktan sonra saçlarınıza dökün ve yavaş yavaş masaj yapın.. Daha sonra ılık su ile durulayın. Ilık su deme sebebim saç için en uygunu bu bence çok fazla sıcak su saçı inceltir ve köklerini zayıflatır bu da daha çok saç dökülmesine neden olur. Daha sonra kullandığınız şampuanınız ile saçlarınızı yıkayın ( saçlarınızın uç kısımlarını yıkamasanızda olur zaten durularken saç uçları köpük ve su ile yıkanıyor. Saç uçlarımız zaten kuru olduğu için ben stercih etmiyorum..
Elma sirkesini hafta 2 kere uygulayabilirsiniz..


Daha sonra saçlarıma sihirli bir dokunuş yapan zeytinyağlı karışımımdan bahsetmek istiyorum..

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı argan yağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı tarçın

Bu malzemeleri güzelce çırpın  daha sonra saçlarınıza uygulayın uçlarına yapmak size kalmış ben fazla uygulamıyorum..Mutfak da kullandığımız jelatin ile saçlarınızı kapatın yarım saat bekletin daha sonra yıkayın.. Etkisini görmek için saçlarınızın kirli olması önem taşır.. Hergün uygulayabilirsiniz bu size kalmış..

Diğer bir önerim saçlarınızı ısıdan uzak tutun aman diyim bu gerçekten önemli bir nokta fön makinesi, düzleştiriciler, maşalar hepsi boş saçlarınızı mahveden bunlar ben bunları kullanmayı bıraktım saçlarım toplandı.. Unutmadan saç boyamakta yok saçlarınızı çok boyamak istiyorsanız zeytinyağlı kına hazırlayın benim validem öyle yapar , kınayı hazırlar içerisine zeytinyağı ve demlenmiş çayı koyar bir gün bekletir bu karışımda saçlarınız için iyi gelebilir..

Benden bu kadar unutmadan  saçlarınızı banyoda ve çıktıktan sonra yani ıslak ve nemli iken taramayın saçlarınız kurusun uçlardan tepeye doğru tarayın..

Bana ulaşabilirsiniz mail adresim : sultan.koc@hotmail.de